Ell 1

LOCATIE

Ell - Knusse Dorpskern

Het landelijke Ell is één van de kleinere dorpen in de pitoreske gemeente Leudal, vernoemd naar het gelijknamige natuurgebied. Rust en ruimte behoren tot de vanzelfsprekendheden in dit gemoedelijke dorp met circa 1.500 inwoners en met prima basisvoorzieningen zoals een basisschool, supermarkt, bakker, slager en drogist.

 

Het karakteristieke Ell bevindt zich tussen Roermond en Weert, dat op fietsafstand ligt. Heerlijk om 's zomers gezellig een terrasje te pikken of voor een middagje lekker shoppen. Het dorp ligt bovendien langs de A2, in pakweg een half uur bent u in Eindhoven, Sittard-Geleen of Maastricht. Dit gegeven maakt van Ell ook een ideaal forensendorp. Ook fijn om te weten: met de bus bent u binnen 15 minuten in Weert, waar u met de NS intercity een snelle spoorverbinding aantreft.

 

Niet alleen het gemak van de stad, maar ook de natuur ligt plezierig dichtbij. Ten westen van Ell ligt het prachtige en diverse natuurgebied Heijkersbroek. Voor een dagje heerlijk ontspannen aan het water zet u koers richting recreatiegebied de Maasplassen, dat op slechts 10 autominuten ligt. U ziet: de stad, groen en water liggen allemaal binnen handbereik in het landelijke Ell. Een dorp om te koesteren!

 

Ell 2
Ell 4